color correcting hudpleie

 

Color correcting er ikke et nytt ord innen sminke og skjønnhet, men har hatt en veldig oppsving i popularitet de siste årene. Ideen bak teknikken er å nøytralisere og korrigere farge i ansiktet ved å påføre kontrastfarge over området man ønsker å dekke.

Color correcting produkter er supre å bruke, men er også et ekstra steg i hudpleierutinen om morgenen. Det er kanskje ikke alltid tiden strekker til, og da er det fint å kunne gjøre mye av jobben på forhånd, før en påfører sminke.

Her er en oversikt over de fire største problemene color corrector er laget for å hjelpe med, samt riktige hudpleieprodukter som kan nøytralisere tilstanden.

 

Røde områder


 

Rødhet, enten det er fra rosacea, irritasjon, eller hudens naturlige fargetone, er det største problemområdet fargekorrigerende produkter er laget for å takle. Rød er på motsatt side av grønn på fargehjulet, og grønne toner brukes da for å nøytralisere røde områder.

Det som ofte hender er at den grønne fargen utligner en fargeujevnhet, men erstatter den med en annen. En behøver da mer produkt, for eksempel foundation, for å nøytralisere den grønne tonen. Noen produkter er tynnere i konsistensen og man får ikke det grønnaktige skjæret, men det går også utover effekten og dekkevnen på de røde partiene.

 

 

calm redness relief serumCalm Redness Relief Repairing Serum er et tyntflytende, silkeaktig serum som effektivt lindrer og roer ned rødhet og irritasjon. Hudens beskyttende barriere styrkes ved hjelp av beroligende og reparerende ingredienser, samt planteekstrakter som virker betennelsesdempende. Dette reduserer merkbart faktorene som er knyttet til vedvarende rødhet og følsomhet.

kr. 399,-

 

 

 

 

Gusten hud


 

Gusten hud korrigeres som oftest med rosa eller lavendel nyanser for å gi liv og glød.

 

 

resist pure radiance skin brightening treatmentResist Pure Radiance Skin Brightening Treatment hjelper med å gi liv til blass hud på to måter. Den frisker opp gusten hud med mineralpigmentene titanium dioxide og mica. Skin Brightening Treatment inneholder også ingredienser som lakris ekstrakt og morbær ekstrakt som har vist seg å forbedre hudteksturen og jevne ut hudtonen. Den glatte teksturen på produktet gjør at den fungerer ypperlig som en primer!

kr. 439,-

 

 

 

 

Pigmenteringer


 

Hyperpigmentering, enten det skyldes solskader, hormoner eller er arvelig betinget, er et stort problemområde for mange. Ferskenfargede sminkeprodukter er ofte anbefalt for å minske fremtredende mørke partier. I de fleste tilfeller kan man redusere mørke flekker over tid med riktige ingredienser.

Vitamin C er en kraftfull antioksidant som bekjemper frie radikaler og hjelper med å redusere pigmentering i huden. Huden beskyttes samtidig mot UV skader.

 

 

 

resist 25 vitamin c spot treatment

Resist 25% Vitamin C Spot Treatment er en kraftig punktbehandling som effektivt reduserer brune flekker, røde merker, glatter ut rynker og forsterker hudens barriere. Produktet kombinerer 25 % stabilisert vitamin C i en silkeaktig, utglattende base. Dette gjør den ideell til behandling av pigmenteringer og røde merker etter kviseutbrudd i ansikt, på hals og bryst.

kr. 279,-/679,-

 

 

 

 

 

Mørke ringer


 

Mørke ringer kan være en stor utfordring å forbedre. Ved fargekorrigering er det fersken, oransje og rødtoner som brukes for å dekke over, avhengig om hudtonen er lys, medium eller mørk.

Selv om det ikke finnes en enkel måte å korrigere dette problemet på, er det fortsatt ting en kan gjøre som vil forbedre tilstanden. De ledende årsakene til mørke ringer er enten arvelige eller grunnet allergi, men det ikke alle kjenner til er at solskader faktisk også spiller en stor rolle her. Ved å påføre et produkt merket spf 30 eller mer rundt øyeområdet kan man hjelpe på å redusere mørke ringer. Mange produkter med solfaktor har syntetiske ingredienser, noe som kan irritere den sarte huden rundt øynene. Dette fører igjen til at mange unngår å påføre solfaktor i dette området.

 

 

 

calm mineral moisturizer spf 30 - normal to dry skin

Calm Mineral Moisturizer SPF 30 er en mineralbasert solfaktor for mild, bredspektret solbeskyttelse. Produktet kombinerer planteekstrakter, antioksidanter og peptider som beroliger følsom hud i området rundt øynene. Rik tekstur gjør at Calm Redness Relief SPF 30 fungerer ypperlig som en øyekrem. Kremen trekker raskt inn i huden uten å føles fet, og gir fin glød. Fungerer nydelig som base for concealer. 

kr. 369,-

 

 

 

 

 

 

Disse produktene eliminerer muligens ikke behovet for fargekorrigering, men de er effektive og vil hjelpe med å takle ulike tilstander og absolutt forbedre dem. Ved å bruke riktige produkter kan hudpleierutinen effektiviseres, og over tid vil du oppnå en jevnere hudtone, selv om du velger å gå uten sminke!

 

 

Kilde: paulaschoice.com